Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

16.3.2023 Svetska premijera koncepta ID.2all

Električno vozilo marke Volkswagen za manje od 25.000 evra

  • ID.2all demonstrira novi jezik dizajna marke Volkswagen, predstavljanje serijskog modela biće 2025. godine

  • Domet do 450 km, prostran kao Golf, povoljan kao Polo

  • Vrhunske inovacije kao što su sistem podrške Travel Assist,

    svetla IQ.LIGHT ili Planer rute za električna vozila

  • Serijski model baziraće se na novoj platformi MEB Entry

  • Ubrzanje električne ofanzive: deset novih modela do 2026.

Volkswagen će serijski model ID.2all predstaviti 2025. na svim evropskim tržištima. Cilj je početna cena manja od 25.000 eura.

Imelda Labbé, članica uprave marke odgovorna za prodaju, marketing i postprodaju: "Tipične vrline marke Volkswagen prenosimo u novi svet mobilnosti: vrhunska kvalitet i izrada, izvanredan softver i digitalne usluge sa pravom dodatnom vrednošću. Pritom, fokus je uvek na potrebama i zahtevima naših kupaca."

Razvoj modela ID.2all bazira se na najnovijoj evolucionoj fazi platforme modularnog električnog pogona (MEB). Kai Grünitz, član uprave odgovoran za tehnički razvoj: "Model ID.2all će biti prvo vozilo bazirano na platformi MEB sa pogonom na prednje točkove. Iskorišćavamo veliku fleksibilnost naše platforme za modularni električni pogon (MEB), a sa platformom MEB Entry postavićemo nove standarde u pogledu tehnologije i svakodnevne upotrebljivosti."

Uz poboljšanu platformu MEB Entry, model ID.2all opremljen je posebno efikasnom pogonom, baterijom i tehnologijom punjenja. Ima snažan električni motor sa snagom od 166 kW/226 KS i imaće domet do 450 kilometara prema WLTP-u.

 

Volkswagen takođe ponovno stavlja veći fokus na dizajn. Andreas Mindt, rukovodilac odeljenja za dizajn marke Volkswagen putnička vozila: "Model ID.2all nudi pogled na novi jezik dizajna marke Volkswagen koji se bazira na tri stuba stabilnosti, dopadljivosti i entuzijazma."

Dizajn eksterijera: simpatičan izgled prednjeg dela, naglašena dinamika i novi potpis C stubova
Jedan od elemenata novog jezika dizajna je dizajn C stubova razvijen za prvi Golf. Model ID.2all je pro vozilo marke Volkswagen sa novom interpretacijom tog potpisa. Ostali elementi dizajna konceptualnog vozila uključuju karoseriju sa jasnim i moćnim stavom na točkovima, simpatičan izgled prednjeg dela, puno dinamike i bezvremenu eleganciju.

Dizajn enterijera: prostran, kvalitetan izgled, intuitivno upravljanje
Enterijer se takođe oslanja na jasan dizajn i odlikuju ga visokokvalitetni materijali, intuitivan infotainment sistem sa klasičnom kontrolom za medije i odvojenim upravljačkim delom klima-uređaja. Prtljažnik nudi 490-1330 litara, vrednost koja premašuje one u višim klasama vozila.

 

Ubrzana električna ofanziva: deset novih električnih modela do 2026.
Serijski model ID.2all je jedan od deset novih električnih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026. Samo ove godine predstaviće novi ID.3², ID. Buzz sa dugim međuosovinskim rastojanjem³ i ID.7⁴. Nakon toga 2026. sledi kompaktni električni SUV, a uprkos svim izazovima, Volkswagen radi i na električnom vozilu po ceni nižoj i od 20.000 eura. Time će kompanija imati najširu ponudu električnih vozila u poređenju sa konkurencijom, a namerava da ostvari udeo električnih vozila od 80 % u Evropi. Marka Volkswagen putnička vozila prethodno je svoje kalkulacije bazirala na udelu od 70 %.

 

Tehnički podaci modela ID.2all
Pogon MEB Entry, pogon na prednje točkove
Snaga 166kW/226KS
Domet cca. 450 km (WLTP)
Vreme punjenja 10 do 80% za cca. 20min
0–100 km/h <7
Najveća brzina 160 km/h
Dužina 4.050 mm
Širina 1.812 mm
Visina 1.530 mm
Međuosovinski razmak 2.600 mm
Prtljažnik 490 do 1.330 l
To;kovi 225/40 R20

1 ID.2all - vozilo je koncept i nije dostupno za prodaju.
Novi ID.3² / ID. Buzz sa dugim međuosovinskim rastojanjem³ / ID.7⁴ - vozila su koncept gotovo spreman za serijsku proizvodu i nisu dostupna za prodaju.

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim