Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

10.2.2019 Premijera na sajmu u Ženevi

Novi Passat biće prvi model sa delimično automatizovanom vožnjom pri svim brzinama

Tehnički obiman update bestselera otvara put u budućnost serije modela.Premijerno u novom modelu Passat: novi "Travel Assist" omogućava delimično automatizovanu vožnju pri brzinama od 0 do 210 km/hUvek povezan: nova generacija infotainment sistema sa fiksno integrisanom SIM karticom donosi nove online mogućnosti u vozilo

Wolfsburg- Rekord u proizvodnji u trenutku premijere novog Passata: novi model će na proleće probiti dosadašnju granicu od 30 miliona primeraka. Tako će postati najuspješniji model srednje klase na svetu. Jedno je jasno: 30-milioniti Passat će biti primerak progresivno usavršene 8. generacije ovog modela.

Obima tehnički update - Passat u kojem su objedinjene najaktuelnije inovacije marke. Svoju premijeru novi Passat će proslaviti na Salonu automobila u Ženevi. A očekuje se da njegova pretprodaja krene u maju u određenim zemljama, a na tržište će se početi uvoditi u septembru (Nemačka).

 

"Travel Assist" slavi svoju svetsku premijeru u modelu Passat i to u obe varijante: kao limuzina i kao Variant. Novi model će biti prvi Volkswagen koji će sa svojim novim sistemom IQ.DRIVE moći da ponudi delimično automatizovanu vožnju pri bilo kojoj brzini (od 0 do 210 km/h).

Pri tome novi Passat - će kao prvi model ove marke na svetu - na tržište doći sa revolucionarnim upravljačem. On registruje dodir vozača i tako čini interaktivni interfejs prema sistemima kao što je "Travel Assist". Još jedan novitet u Passatu predstavlja "Emergency Steering Assist"; ovaj sistem regulacijom kočenja povećava betbednost pri izbegavanju prepreka. Nova, interaktivna "IQ.LIGHT - LED Matrix glavna svetla" pretvoriće noć u dan - inovativna tehnologija svetla koja je do sada bila dostupna samo za aktuelni model Touareg.

Istovremeno sa novim modelom Passat uvodi se i treća generacija modularnog infotainment sistema (MIB3).  "App Connect" - interfejs za integraciju aplikacija za smartphone - prvi put u Volkswagenu nudi bežičnu integraciju aplikacija za iPhone preko bežičnog sistema "Apple CarPlay™". Passat će pri tome od sada putem sistema MIB3 po želji biti neprestano online jer su novi infotainment sistemi serijski opremljeni integrisanom SIM karticom. Osim poboljšanih navigacionih usluga sa informacijama u realnom vremenu, dostupne su i nove tehnologije, usluge streaminga muzike, internet radio, (online) upravljanje glasovnim komandama, neometana upotreba online usluga "Volkswagen We" kao i  podešavanja (profili) vozila koja se sada spremanju u (cloud). Takođe će biti moguće upotrebljavati pametne telefone kao "mobilne ključeve" za otvaranje i pokretanje Passata. 

MIB3 i novi "Digital Cockpit" čine digitalno umreženu celinu. U odnosu na prethodni sistem ("Active Info Display") digitalni instrumenti su dosledno unaprijeđeni. Grafički prikazi sada još kontrastnijeg prikaza jasni su i kvalitetni. Spektar funkcija podignut je na novi nivo. Pritom se tri različite konfiguracije prikaza sada mogu aktivirati pomoću samo jednog tastera preko novog multifunkcionalnog upravljača

 

Unapređena je i ponuda pogona. Passat GTE - plug-in hibridni model serije koji od sada dolazi sa znatno većim električnim dometom. On sada iznosi otprilike do 55 km u novom WLTP ciklusu; što odgovara dometu od cca 70 km prema NEDC ciklusu. Passat GTE sa svojom kombinacijom e-motora i efikasnog benzinskog turbomotora (snaga sistema od 160 kW / 218 KS) istovremeno nudi prednosti udobnog i sigurnog vozila za duge deonice. Passat GTE već sada postiže granične vrednosti norme za izduvne gasove Euro 6 koja će važiti tek od 2021. godine za nova vozila. Svi ostali TSI i TDI pogoni ispunjavaju normu za izduvne gasove Euro 6-TEMP. Pri tome je svaki novi Passat - bez obzira na to je li reč o benzinskom ili dizelskom motoru - opremljen filterom za čestice.

 

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim