Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

31.3.2020 Budućnost je počela: novi kompakt-SUV ID.4

Budućnost je počela: novi kompakt-SUV ID.4

ID.4 je drugi model ID porodice.  I prvi potpuno električni SUV iz Volkswagena. Zahvaljujući vrhunskoj aerodinamičnosti i baterijama velikog kapaciteta, ID.4 može da pređe do 500 km (po WLTP-u) bez punjenja. Proizvodnja ID.4 je CO2 neutralna tokom čitavog procesa.

Mali, ali moćan: ID.4 kompaktni SUV

Prvi Volkswagen električni SUV zove se ID.4. U najvećem tržišnom segmentu na svetu, kategoriji kompaktnih SUV-ova, ID.4 će biti prvo vozilo koje će se proizvoditi u potpuno neutralnom CO2  procesu- od prvog do poslednjeg proizvodnog koraka. Zahvaljujući savršenoj aerodinamičnosti i velikim baterijama, ID.4 može da peđe do 500 km (WLTP) bez punjenja.

Mix and match: modularni električni pogonski komplet

Kao i kompaktni ID.3, zasnovan je na modularnom sistemu električnih pogona (MEB) i u potpunosti ga koristi: prednji kraj je kratak, međuosovinsko rastojanje je dugačko, što omogućava uštedu unutrašnjeg prostora. Otvaranje modularnog električnog pogonskog kompleta drugim proizvođačima takođe je revolucionarno. Ford će biti jedan od prvih proizvođača automobila koji će ga koristiti. Kompanija planira da ponudi MEB vozilo u Evropi od 2023. godine.

Intuitivno i praktično: unutrašnjost i komande

Vozač i putnici vozila ID.4 sede u otvorenom prostoru, prozračnoj, laganoj unutrašnjosti. Kokpit je jasno strukturiran, upravljanje sistemima je gotovo u potpunosti preko dodirnih funkcija ili preko inteligentne "Natural Voice" glasovne kontrole. ID.4 takođe nudi visok nivo bezbednosnih tehnologija i potpuno je umrežen.

Pogon je sve: različite mogućnosti

Za ID.4 je dostupan čitav modularni sistem pogonskih komponenti - u početku sa pogonom na zadnjim točkovima, kasnije takođe sa snažnim električnim pogonom na sve točkove. Ugradnja visokonaponske baterije ispod putničkog prostora uvek je ista, ona obezbeđuje nisko težište i uravnoteženu raspodelu opterećenja na osovini. Baterija se standardno može napuniti naizmeničnom i trofaznom strujom (AC) i jednosmernom strujom (DC). Zavisno od paketa pogona, moguć je domet do 500 km.

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim