Šta je WLTP?

Koliko goriva zapravo troši neko vozilo? Na to pitanje Volkswagen uz pomoć jedinstvenog ciklusa vožnje WLTP sada može dati puno tačniji odgovor, jer je novi postupak za merenje potrošnje goriva i emisije CO2 znatno bliži svakodnevnom ponašanju u vožnji. On od septembra 2017. zamenjuje aktuelni standard NEFZ.

WLTP je skraćenica za "Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure". To je postupak za ispitivanje putničkih i lakih privrednih vozila ujednačen u celom svetu. Predstavlja novi ispitni postupak za određivanje potrošnje nekog vozila. Na osnovu podataka o realnoj vožnji, prikupljenih širom sveta, taj postupak će u budućnosti i u laboratorijskim uslovima omogućiti približno realnu simulaciju vožnje automobila. Tako WLTP više ne uzima u obzir samo različite situacije i brzine vožnje u saobraćaju, nego i različite varijante opreme i različite vrednosti mase nekog vozila.

Ovde prikazana vozila mogu u pojedinim detaljima da se razlikuju od aktuelnog programa isporuke za Srbiju i Crnu Goru. Kod nekih primera prikazana je dodatna oprema koja je dostupna uz doplatu. Sve cene su neobavezujuće, nekartelisane i orijentacione, uključujući PDV.

Zatvori
Za najbolje moguće iskustvo na ovoj web prezentaciji
Ova stranica koristi kolačiće za najbolje moguće korisničko iskustvo. Nastavljajući da koristite našu web stranicu prihvatate upotrebu naših kolačića (eng. Cookies) (osnovnih kolačića). Kolačići sa zahtevanim obaveznim odobrenjem (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizovani sadržaj) biće aktivni tek nakon njihove eksplicitne aktivacije. Ako pristanete na upotrebu kolačića, identifikacioni podaci će biti obrađeni od strane naših partnera (dobavljača kolačića i dobavljača IT usluga). Za ovu web stranicu i kolačiće odgovoran je Porsche SCG doo. Dodatne informacije o korišćenim kolačićima i njihovoj deaktivaciji mogu se naći u našoj strani o politici privatnosti i smernicama za kolačiće.
Aktivirati sve kolačiće
Zatvoriti meni
Zatvoriti

WLTP: Novi standardi za vrednosti potrošnje.

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim