Kako funkcioniše toplotna puma?

ID.5

Održivost ima prioritet: Pored proizvodnje ID.5 sa neutralnim ugljenikom, Volkswagen takođe preuzima odgovornost za zaštitu životne sredine kada bira rashladno sredstvo. Ovde se koristi toplotna pumpa sa rashladnim sredstvom R744 koje je znatno manje štetno za životnu sredinu (u poređenju sa fluorisanim rashladnim sredstvom).

Zahvaljujući visokom nivou efikasnosti, to je energetski efikasan način zagrevanja električnog vozila kada je spoljna temperatura niska. U poređenju sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, pogonske komponente u električnom vozilu ne stvaraju dovoljno sekundarne toplote da bi dovoljno zagrejale unutrašnjost.

Rešenje: visoko efikasan sistem toplotne pumpe komprimuje rashladno sredstvo pod visokim pritiskom. Dobijena toplota se koristi za zagrevanje hladnog vazduha koji prolazi kroz nju. To znači da se za visokonaponsko grejanje troši manje energije iz baterije, a postoji i prednost u dometu u odnosu na električna vozila bez toplotne pumpe.

Koliko god je moguće, emisije CO2 se izbegavaju i smanjuju direktno u Volkswagenu. Poddobavljači su shodno tome dužni da ih izbegavaju i smanjuju. Emisije CO2 koje se ne mogu izbeći i smanjiti u Volkswagenu i kroz odgovarajuće obaveze u lancu snabdevanja nadoknađuju se u istom iznosu sertifikovanim projektima zaštite klimatski uslova.

Ovde prikazana vozila mogu u pojedinim detaljima da se razlikuju od aktuelnog programa isporuke za Srbiju i Crnu Goru. Kod nekih primera prikazana je dodatna oprema koja je dostupna uz doplatu. Sve cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene maloprodajne cene i uključuju PDV.

Zatvori
Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Potpuno električan ID.5

Potpuno električan ID.5

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim