Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

31.8.2023 Volkswagen biznis klasa:
svetska premijera novog modela Passat Variant

Svetska premijera novog modela Passat Variant

  • Volkswagen predstavlja novu generaciju moćnog aerodinamičnog dizajna, visoko kvalitetnih i novih izuzetno efikasnih pogona
  • Dva nova plug-in hibridna pogona omogućavaju autonomiju od oko 100 km na potpuno električni pogon i DC brzo punjenje po prvi put uz kapacitet za punjenje od maksimalno 50 kW
  • Kokpit sa velikim ekranima i intuitivna struktura menija je razvijena kao odgovor na povratne informacije Volkswagen kupaca
  • Odličan komfor tokom putovanja zahvaljujući velikom prostoru na raspolaganju, efektivnoj zvučnoj izolaciji, novim sedištima i opcionoj adaptivnoj kontroli oslanjanja DCC Pro3

 

Volkswagen predstavlja novu generaciju moćnog aerodinamičnog dizajna, visoko kvalitetnih i novih izuzetno efikasnih pogona.

Dva nova plug-in hibridna pogona omogućavaju autonomiju od oko 100 km na potpuno električni pogon i DC brzo punjenje po prvi put uz kapacitet za punjenje od maksimalno 50 kW

Kokpit sa velikim ekranima i intuitivna struktura menija je razvijena kao odgovor na povratne informacije Volkswagen kupaca

Odličan komfor tokom putovanja zahvaljujući velikom prostoru na raspolaganju, efektivnoj zvučnoj izolaciji, novim sedištima i opcionoj prilagodljivoj kontroli šasije DCC Pro3

Volfsburg - Na svetskoj premijeri, Volkswagen je predstavio prve slike i detalje o potpuno novom modelu Passat. Fokus je na moćnom aerodinamičnom dizajnu, novim visoko efikasnim pogonima, vrhunskom kvalitetu i mnogo novih tehnologija. Novi Passat Variant se na tržištima očekuje u prvom kvartalu 2024. godine. Sa preko 34 miliona primeraka prodatih širom sveta, Passat je najbolje prodavani Volkswagen model svih vremena nakon modela Golf i ispred Bube.

 

 

Potpuno novi ali klasični Passat. Čist i snažan- dizajn je vrlo karakterističan za modele Passat, karakterističan za Volkswagen, ali ipak nov iz svake perspektive. Asortiman od tri nova plug-in i blago hibridna pogona i pet varijanti benzinskih i dizel motora sa turbo punjenjem okrenut je ka kupcima i karakteriše ga efikasnost. Tih i prostran Passat Variant nudi visok nivo udobnosti putovanja i biće opciono dostupan sa novom adaptivnom kontrolom oslanjanja (DCC Pro3) i novim ergoActive sedištima3 (sa pneumatskom masažom tačaka pritiska). Intuitivne karakteristike digitalizovanog pejzaža kokpita su potpuno nova karakteristika. Novi Passat takođe može opciono da se parkira4 nezavisno i da prelazi velike razdaljine u režimu potpomognute vožnje4.

Dva nova plug-in hibridna pogona. Kai Grünitz, član Upravnog odbora brenda odgovoran za tehnički razvoj, je izjavio: "Najnovija evoluciona faza modularne poprečne matrice (MQB evo) čini visoko inovativnu tehničku osnovu devete generacije modela Passat. Zahvaljujući značajnoj ekonomiji obima MQB evo, Volkswagen je ponovo demokratizovao brojna visokotehnološka dostignuća i učinio ih dostupnim stotinama hiljada vozača." Dva potpuno nova plug-in hibridna pogona (eHibrid) sa izlaznom snagom od 150 kW (204 KS)1 i 200 kW (272 KS)1 su savršen primer za to. U kombinaciji sa novom baterijom od 19,7 kWh (neto energetski sadržaj), omogućavaju potpuno električni domet od oko 100 km. Ova udaljenost pretvara novi Passat Variant u električno vozilo za svakodnevni život - to je dodatno obezbeđeno kratkim vremenom punjenja jer se baterija sada može puniti na tačkama punjenja naizmeničnom strujom sa 11 kW umesto prethodnih 3,6 kW. Passat Variant eHibrid se čak može puniti sa do 50 kW na DC stanicama za brzo punjenje. Pored toga, kombinacija električnog pogonskog motora i novog ekonomičnog benzinskog motora sa turbopunjačem (1.5 TSI evo2) obezbeđuje ukupne domete od oko 1.000 km.

Novi blagi hibrid od 48 V. Nova dodatna opcija u modelu Passat je blagi hibridni pogon od 48 V (eTSI sa 110 kW / 150 KS)1 koji pretvara kinetičku energiju u električnu energiju i omogućava automobilu da "krstari" bez upotrebe motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Dva benzinska turbo motora (2.0 TSI) sa snagama od 150 kW (204 KS)1 i 195 kW (265 KS)1, kao i tri turbo dizel motora (2.0 TDI) sa snagama od 90 kW (122 KS)1, 110 kW (150 KS)1 i 142 kW (193 KS)1 upotpunjuju ponudu pogona. Automatski menjač sa direktnim prenosom (DSG) je uvek deo standardnog paketa. Modeli sa snagama od 195 kW i 142 kW dolaze sa inteligentno kontrolisanim 4MOTION pogonom na sve točkove u okviru standardnog paketa; svi ostali modeli imaju pogon na prednje točkove.  

Novo uređenje displeja. Volkswagen je potpuno redizajnirao visokokvalitetni enterijer. Posebno upadljiv je pregledan, veliki dizajn displeja - stilizovan, funkcionalan i napredan. MIB4 poslužio je kao njegova tehnička platforma. Najnovija generacija "modularne matrice sistema za informacije i zabavu" omogućava intuitivno upravljanje koje je uvek prilagođeno željama vozača Volkswagen vozila.  

Pomoć pri parkiranju. Novi Passat Variant će se lansirati sa dodatno proširenim izborom najmodernijih sistema pomoći pri vožnji. Izbor sistema pomoći pri parkiranju je nov. To uključuje opcione sisteme Park Assist Plus3, Park Assist Pro3 i memoriju za Park Assist Pro3. Sa Park Assist Pro4, novi Passat Variant može putem daljinskog upravljanja preko pametnog telefona da uđe u, ili napusti parking mesto. Ako Passat ima ugrađenu memoriju za Park Assist Pro4, sistem može zabeležiti i sačuvati poslednjih 50 metara putovanja po zahtevu. Kada vozilo ponovo dođe do iste pozicije - na primer, ulaza u nadstrešnicu kod kuće - nudi se da preuzme manevre parkiranja. Nezavisno napuštanje parking prostora je takođe moguće.  

Svetska premijera DCC Pro sistema. Adaptivna kontrola šasije DCC Pro3 predstavlja novi nivo tehnologije vešanja. Njen odnos maksimalne dinamike i najvišeg komfora postavlja standarde u klasi automobila srednje veličine. To je omogućeno zahvaljujući tehnologiji sa dva ventila, koja se prvi put koristi u Volkswagen modelu. ErgoActive Plus sedišta3 sa pneumatskom masažom sa 10 komora takođe pružaju visok nivo udobnosti tokom putovanja. Zahvaljujući međuosovinskom rastojanju dužem za 50 mm, kao i dodatnih 50 mm prostora za noge na zadnjem sedištu i zapremini prtljažnika do 1.920 litara, Passat Variant je idealno vozilo za poslovne i slobodne aktivnosti.  

Inovativne tehnologije: Standardne karakteristike uključuju IK.LIGHT LED Matrik farove sa Dinamic Light Assist i LED dnevna svetla koja obezbeđuju veoma ujednačeno osvetljenje puta. Tu je i kožni multifunkcionalni sportski volan sa dugmadima i logotipom "25", kao i niz sistema podrške vozaču iz viših klasa vozila. Opcioni sistem podrške Travel Assist je deo paketa IK.DRIVE i omogućava delimično automatizovanu vožnju. Sistem podrške Travel Assist može preuzeti upravljanje, kočenje i ubrzanje novog Polo GTI pri brzinama od 0 km/h do maksimalne brzine sistema od 210 km/h. Da bi to uradio, Travel Assist se oslanja na poznate sisteme uključujući Adaptive Cruise Control za uzdužno navođenje i Lane Assist (standardna oprema) za bočno navođenje.

Instrumenti i infotainment sistem u novom modelu specijalnog izdanja raspoređeni su na jednoj vizuelnoj osi, što omogućava lako gledanje i rukovanje u svakom trenutku. Readi2Discover infotainment sistem je deo standardne opreme i ima ekran visoke rezolucije od 20 centimetara (8 inča) koji obezbeđuje vrhunsku povezanost. Dva druga sistema su opciono dostupna.

 

  1.  Koncept vozilo nadomak proizvodnje. Vozilo još uvek nije dostupno za prodaju.

  2. Autonomija određena na testnom postolju za dinamičko ispitivanje u skladu sa Svetskom harmonizovanom procedurom za testiranje lakih vozila (WLTP) u najpovoljnijem paketu opreme modela Passat Variant sa neto sadržajem energetskog kapaciteta baterije od 19,7 kWh. Stvarne vrednosti opsega prema WLTP protokolu mogu se razlikovati u zavisnosti od opreme. Stvarni opseg postignut u stvarnim uslovima varira u zavisnosti od stila vožnje, brzine, korišćenja komfor funkcija ili dodatne opreme, spoljne temperature, broja putnika/tereta i topografije.

  3. Zavisno od linije ili opcionalne opreme.

  4. Funkcija pomoći vozaču može se koristiti samo unutar granica sistema. Vozač mora biti spreman da u svakom trenutku preuzme kontrolu nad sistemom asistencije. Ovi sistemi ne oslobađaju vozače od odgovornosti da voze sa odgovarajućom pažnjom i marljivošću.

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim