Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

9.12.2022 Volkswagen najavljuje novi ID.3 za sledeću godinu

Volkswagen će novi ID.3 predstaviti javnosti u proleće sledeće godine. Sa drugom generacijom modela ID.3, Volkswagen nastavlja priču o uspehu svoje ID.porodice: globalno je do sada isporučeno više od 500.000 ID. modela sa modularne platforme sa električnim pogonom (MEB). ID.3 se trenutno proizvodi u Nemačkoj u Zwickau i Dresdenu.

  • Kvalitet i dizajn na novom nivou: Volksvagen je prihvatio i implementirao brojne sugestije kupaca
  • Održivost u fokusu: vozilo se isporučuje sa CO2 neutralnim vrednostima(1) a unutrašnjost vozila ne sadrži materijale životinjskog porekla
  • Volkswagen proširuje proizvodnu mrežu za svoje "bestseller" vozilo: nakon Zwickaua i Dresdena i fabrika u Wolfsburgu od  2023.godine počinje sa proizvodnjom modela ID.3

Volkswagen će novi ID.3 predstaviti javnosti u proleće sledeće godine. Sa drugom generacijom modela ID.3, Volkswagen nastavlja priču o uspehu svoje ID.porodice: globalno je do sada isporučeno više od 500.000 ID. modela sa modularne platforme sa električnim pogonom (MEB). ID.3 se trenutno proizvodi u Nemačkoj u Zwickau i Dresdenu. Kako bi se zadovoljila velika potražnja, ovaj potpuno električni automobil će od sledeće godine da se proizvodi i u  fabrici u Wolfsburgu.

"Novi ID.3 potvrđuje naš zahtev u pogledu kvaliteta, dizajna i održivosti. Dizajn postaje zreliji a materijali u unutrašnjosti kvalitetniji," izjavila je Imelda Labbé, članica Uprave odgovorna za prodaju, marketing i postprodaju u Volkswagenu. Mnogobrojni predlozi kupaca su uzeti u obzir i implementirani u svrhu poboljšanja proizvoda i obogaćivanja serijske opreme: "Potrebe naših kupaca uvek su na prvom mestu. Zato pažljivo slušamo i usklađujemo naše proizvode s njihovim zahtevima," dodala je Labbé.

Novi ID.3 isporučuje se s najnovijom generacijom software-a. Serijska oprema je takođe obogaćena: ekran sa dijagonalom od 12'' (30,5 cm), uklonjivi pod prtljažnika i centralna konzola sa dva držača za piće se ubrajaju u serijsku opremu.

Funkcije kao što su Plug & Charge i inteligentni e-planer rute čine iskustvo punjenja u novom modelu ID.3 još jednostavnijim i praktičnijim. U modelu ID.3, Volkswagen koristi najnoviju generaciju potpuno umreženih sistema podrške. Najbolji primeri su opcioni sistemi "Travel Assist" i "Park Assist Plus sa funkcijom memorije".

Od sredine decembra 2022. kupci će moći da naruče unapred konfigurisane linije opreme Life(2), Business(2), Stile(2) i Tour(3), a tada će biti poznate cene. Zbog velikog obima porudžbina, očekuje se da će novi ID.3 biti isporučen kupcima od četvrtog kvartala 2023. godine.

 1) Emisije CO2 su - koliko je to moguće - smanjuju se direktno u Volkswagen fabrikama. Podizvođači su takođe dužni da izbegavaju i na odgovarajući način smanje emisije.

2) ID.3 Pro Life, ID.3 Pro Business,  ID.3 Pro Style: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinovano 16,3- 15,2; emisije CO2 u g/km: kombinovano 0
Za vozila postoje samo vrednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u.

3) ID.3 Pro S Tour: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinovano 16,2 - 15,4; emisije CO2 u g/km: kombinovano 0
Za vozila postoje samo vrednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u.

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim