Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Prirodni zvuci i digitalni ritam. VISIONS OF NOW: Bearcubs

Prirodni zvuci i digitalni ritam. VISIONS OF NOW: Bearcubs

Lorem ipsum vix at error vocibus, sit at autem liber? Qui eu odio moderatius, populo pericula ex his. Mea hinc decore tempor ei, postulant honestatis eum ut. Eos te assum elaboraret, in ius fastidii officiis electram.

Jack, poznat i kao Bearcubs, tek se nedavno preselio iz Londona u Berlin. Iz jednog svetskog grada u drugi. "Morao sam da promenim scenu. Trebali su mi nova inspiracija, novi ljudi, nova iskustva", rekao je. Jack je pre toga često boravio u Berlinu i svaki  put se prepustio raspoloženju i energiji grada. Iako ovde živi tek dva meseca, već nastupa u najpopularnijim klubovima glavnog gra

Inspiraciju za svoj jedinstveni stil Jack često pronalazi u atmosferi ugodnih večeri koju noću upotpunjuje muzikom. Za kreativni proces Jack apsorbuje svoj svakodnevni život - to je oduvek bilo tako. Dok putuje registruje utiske i nove susrete koje prvo unosi u svoj smartphone. Ponekad su to već gotovi tekstovi, a ponekad koncept nove pesme. "Čim prikupim sve te male ideje, odlazim u studio kako bih nešto od njih napravio i kako bi ih oživeo", objašnjava.

Pokrenuti video

Iako upotrebljava digitalne uređaje kako bi stvorio miziku, Jacku je oduvek bilo važno da ona zvuči prirodno: "Pevam na svojim snimcima jer smatram da time u njih direktno unosim prirodni element". Njegovi omiljeni zvuci su elektronski, a obrađuje ih tako da zvuče kao da su organski stvoreni. To je i obrnuto moguće: npr. kapi kiše kao beat. Inspirisan odnosom između analognih i digitalnih tonova, Jack je napravio nekoliko eksperimenata. "Razvio sam lasersku harfu koja može da se priključi na računar i sintetiše zvuke koji se aktiviraju lomljenjem svetlosnih zraka", priča. Jack nam pokazuje svoju opremu i demonstrira nam svoj sampler. "Možeš snimiti sve vrste kompozicija ili zvukova - nezavisno od toga jesi li je sam napisao, snimio ili negde skinuo", kaže

Orkestar pritiskom na dugme.

"Sa svojom digitalnom opremom imam gotovo iste mogućnosti kao ceo orkestar!" Kako bi postao uspešan kao Bearcubs, nije dakle morao prvo godinama da uči da svira instrumente poput bubnjeva, klavira i gitare. Zahvaljujući sve inteligentnijem softveru više nije nužan skup studio za produkciju profesionalne muzike - proces kreacije je sad demokratičan. Jacka fasciniraju ta lakoća i činjenica da se ideje mogu sve jednostavnije i neposrednije realizovati. Pored toga on bi još više skratio proces potpuno ručnog stvaranja pesme od prve ideje do gotovog snimka.

Eksperimentisanje zvukom.

"Bilo bi super kada bih jednostavno mogao da priključim svoju glavu na računar kako bi on moje ideje pretočio u muziku.", kaže. Međutim, ovde još ne završavaju njegovi snovi o budućnosti. On se ne nada samo novim mogućnostima u području kreacije muzike, koje će pružiti inteligentna digitalizacija. U svojoj viziji Jack se tiho kreće svojom okolinom i tokom putovanja može u potpunosti da se fokusira na neposredno transformisanje apsorbiranih utisaka i zvukova u muziku umesto da svu svoju pažnju usmeri na vožnju.

Razmišljanje u novim tehnologijama.

"Razvio sam lasersku harfu koja može da se priključi na računar i sintetiše zvuke koji se aktiviraju lomljenjem svetlosnih zraka".

Jack Ritchie, pevač/tekstopisac poznat pod imenom Bearcubs, ima 26 godina i dolazi iz Londona. Godine 2017. izdao je single "Underwaterfall" koji mu je doneo maksimalnu popularnost i međunarodno priznanje. Početkom 2018. godine usledio je njegov prvi album "Ultraviolet" - ovde takođe impresionira svojim jedinstvenim zvukom slojevito nadograđenih vokala i najrazličitijih synthova.
@bearcubsmusic

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim