Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Novi Arteon.

Lepota svim čulima. Dizajn novog Arteona ostavlja trajnu impresiju. Ali može li to da oseti neko ko ne može da vidi? Na ovo pitanje odgovorio je slepi fotograf Pete Eckert. Njegova vizija automobila dokazuje: Arteon, lepota svim čulima.

Priča o Pete Eckert-u. Pete Eckert je slepi fotograf, rođen je sa vidom ali je tokom života ostao potpuno slep. On se služi svojim drugim čulima: zvukom, dodirom i memorijom. Ovim čulima on pravi slike u svom umu. On koristi dugu ekspoziciju i obojena svetla kako bi stvorio jedinstvene efekte oko Arteona. Impresivni rezultati govore za sebe.

 

 

 

 

"Ja sam vizuelna osoba. Ja samo ne vidim." kaže fotograf za sebe. Pre nego što je oslepeo, radio je na master diplomi na arhitekturi na Yale-u. Ni dijagnoza ni krajnji gubitak vida ga nisu zaustavili u proučavanju fotografije. Uz pomoć svoje analogne kamere, različitih svetala i svoje palete boja, on je razvio jedinstven vizuelni jezik.

 

 

 

 

Za svoja umetnička dela od novog Arteona započeo je proces prilazeći automobilu veoma pažljivo. Polako, pratio je konture od spoljašnjosti ka unutrašnjosti upoznajući se sa svakim kvadratnim santimetrom njegovog oblika. Sve dok nije zarobio celog Arteona u svom umu. Ili, kao što on kaže: "Arteon se pojavio pred mojim "unutrašnjim" okom."

 

 

 

 

Svim svojim čulima on je zamislio novi Arteon i svu njegovu lepotu. Pokret boja i svetalosti je uhvaćen dugom ekspozicijom koja je stvorila jedinstvenu imaginaciju novog Arteona u svakoj fotografiji. Rezultati su jedinstveni prikaz automobila viđenog njegovim "unutrašnjim okom" koji ostavlja bez daha.