Bezbednost i komfor

Na raspolaganju Vam stoje serijski ugrađeni vazdušni jastuci za vozača i suvozača kao i bočni vazdušni jastuci, vazdušni jastuci za glavu i vazdušni jastuk za koleno na strani vozača. Po želji, moguća je ugradnja i bočnih vazdušnih jastuka i vazdušnih jastuka za glavu za putnike u zadnjem delu vozila.

Serijska podrška za ostanak u saobraćajnoj traci "Lane Assist" u okviru granica sistema korektivnim uticajem na upravljanje Vas upozorava kada vozilo preti da nenamerno napusti saobraćajnu traku.

U serijsku opremu modela Tiguan spada i sistem za nadzor prostora ispred vozila "Front Assist" sa prediktivnom zaštitom pešaka. Ukoliko sistem u okviru granica sistema prepozna kritično odstojanje, on će Vam pomoći da skratite zaustavni put.

Inteligentnu meru bezbednosti predstavlja proaktivni sistem za zaštitu putnika (delimično opciono na raspolaganju). U okviru granica sistema moguće je prepoznavanje opasnih situacija i automatsko aktiviranje mera sigurnosti kao što je zatezanje sigurnosnih pojaseva vozača i suvozača.

Na dugim putovanjima tu je sistem za prepoznavanje umora kod vozača koji u okviru granica sistema upozorava na opasnost od premora. Počev od 50 km/h analiziraju se faktori, koji su zanovani na algoritmu, kao što su ponašanje u upravljanju vozilom i upotreba pedala, ali i doba dana i trajanje vožnje. Ukoliko sistem ustanovi odstupanje u ponašanju u vožnji, on zvučnim i optičkim signalom upozorava na mogući premor i simbol preporučuje kratak odmor.

 

Ovde prikazana vozila mogu u pojedinim detaljima da se razlikuju od aktuelnog programa isporuke za Srbiju i Crnu Goru. Kod nekih primera prikazana je dodatna oprema koja je dostupna uz doplatu. Sve cene su neobavezujuće, nekartelisane i orijentacione, uključujući PDV.

Zatvori
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Uzbudljivo inovativan. Tiguan

 

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim