Bezbednost i komfor

Na raspolaganju Vam stoje serijski ugrađeni vazdušni jastuci za vozača i suvozača kao i bočni vazdušni jastuci, vazdušni jastuci za glavu i vazdušni jastuk za koleno na strani vozača. Po želji, moguća je ugradnja i bočnih vazdušnih jastuka i vazdušnih jastuka za glavu za putnike u zadnjem delu vozila.

Serijska podrška za ostanak u saobraćajnoj traci "Lane Assist" u okviru granica sistema korektivnim uticajem na upravljanje Vas upozorava kada vozilo preti da nenamerno napusti saobraćajnu traku.

U serijsku opremu modela Tiguan spada i sistem za nadzor prostora ispred vozila "Front Assist" sa prediktivnom zaštitom pešaka. Ukoliko sistem u okviru granica sistema prepozna kritično odstojanje, on će Vam pomoći da skratite zaustavni put.

Inteligentnu meru bezbednosti predstavlja proaktivni sistem za zaštitu putnika (delimično opciono na raspolaganju). U okviru granica sistema moguće je prepoznavanje opasnih situacija i automatsko aktiviranje mera sigurnosti kao što je zatezanje sigurnosnih pojaseva vozača i suvozača.

Na dugim putovanjima tu je sistem za prepoznavanje umora kod vozača koji u okviru granica sistema upozorava na opasnost od premora. Počev od 50 km/h analiziraju se faktori, koji su zanovani na algoritmu, kao što su ponašanje u upravljanju vozilom i upotreba pedala, ali i doba dana i trajanje vožnje. Ukoliko sistem ustanovi odstupanje u ponašanju u vožnji, on zvučnim i optičkim signalom upozorava na mogući premor i simbol preporučuje kratak odmor.

 

Ovde prikazana vozila mogu u pojedinim detaljima da se razlikuju od aktuelnog programa isporuke za Srbiju i Crnu Goru. Kod nekih primera prikazana je dodatna oprema koja je dostupna uz doplatu. Sve cene su neobavezujuće, nekartelisane i orijentacione, uključujući PDV.

Zatvori
Za najbolje moguće iskustvo na ovoj web prezentaciji
Ova stranica koristi kolačiće za najbolje moguće korisničko iskustvo. Nastavljajući da koristite našu web stranicu prihvatate upotrebu naših kolačića (eng. Cookies) (osnovnih kolačića). Kolačići sa zahtevanim obaveznim odobrenjem (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizovani sadržaj) biće aktivni tek nakon njihove eksplicitne aktivacije. Ako pristanete na upotrebu kolačića, identifikacioni podaci će biti obrađeni od strane naših partnera (dobavljača kolačića i dobavljača IT usluga). Za ovu web stranicu i kolačiće odgovoran je Porsche SCG doo. Dodatne informacije o korišćenim kolačićima i njihovoj deaktivaciji mogu se naći u našoj strani o politici privatnosti i smernicama za kolačiće.
Aktivirati sve kolačiće
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Uzbudljivo inovativan. Tiguan

 

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim