Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Lagerung

Čišćenje guma:

Za uklanjanje prljavštine iz šara na gumama prikladne su četke, čistači pod pritiskom ili rukavice za pranje. Ne koristiti ulja ili rastvarače! Oni nagrizaju materijal i mogu oštetiti Vašu gumu.

 

Provera guma:

Provjrite gaznu površinu i bočne strane Vaše gume. Predmeti koji su ušli u šare guma, rupe na kolovozu i ivičnjaci na tim mestima mogu napraviti značajnu štetu.

 

Označavanje smera kretanja i položaja guma:

Pre demontaže gume zabežite smer okretanja i položaj gume. Zavisno od dubine profila možete i zameniti gume sa prednje osovine sa onima sa zadnje osovine. Gume se tako sveukupno ravnomernije troše.

 

Prilagođavanje pritiska u gumama:

Pre skladištenja još jedanom povećajte pritisak u gumama za 0,5 bara.

 

Optimalno okruženje:

Mora biti hladno, suvo i tamno. Odaberite prikladan prostor, jer pod uticajem svetlosti, toplote i kretanja vazduha materijal gume gubi na elastičnosti i čvrstoći. Guma brže stari i postaje ispucala. Pored toga svakako treba izbegavati kontakt sa benzinom ili uljem!

 

Koristite stalak za naplatke ili složite gume jednu na drugu horizontalno na drvenu paletu. Gume bez naplataka moraju biti postavljene vertikalno i sa vremena na vreme potrebno ih je okrenuti.

 

Skladištenje guma - lako uz Vaš servisnu centar.

Ako Vam taj posao oduzima previše vremena, a podrum Vam je već pretrpan, obratite se Vašem servisnom centru. Tamo će se stručno pobrinuti o skladištenju Vaših točkova i guma. Pružanjem prikladnog prostora za skladištenje, detaljnim čišćenjem kao i proverom guma na eventualna oštećenja, Vaše su gume u dobrim rukama tokom svoje pauze od vožnje.