Sluh vam može biti od pomoći pri parkiranju.

Pomoć pri parkiranju i Rear View

Koliko mi je još mesta ostalo? Opcioni parking sistem upozorenja udaljenosti u prostoru za parkiranje koristi zvučne signale da bi pojednostavili proces na nezgodnim parking mestima. Prednji i zadnji parking senzori su od pomoći. Sistem koristi zvučne signale i grafičke prikaze na ekranu Infotainment sistema da vas upozori na prepreke.

Nova komponenta sistema upozorenja je manevarsko kočenje. Kod vožnje u nazad do 10 km/h, sistem može pokrenuti nužno kočenje kako bi izbegao sudar ili ublažio njegovu posledicu. Pri vožnji u napred, možete aktivirati nužno kočenje pritiskom na dugme. Vaše vozilo automatski koči ukoliko naiđe na prepreku ispred vozila i ne bi trebalo da reagujete na zvučna upozorenja koja emituje parking sistem. Praktični parking sistem i nužno kočenje su uključeni kao standardna oprema u Highline paketu.

Opciona kamera "Rear View" omogućava pogled na okolinu kada idete u nazad.: oblast iza vozila pokriven kamerama se prikazuje na ekranu vašeg Infotainment sistema. "Rear View" prikazuje linije putanje na ekranu što vam može pomoći da pravilno procenite udaljenost.

I dalje okrećete upravljač ili se vozilo samo parkira?

Park Assist

Opcioni "Park Assist" sistem čini više od toga: on nadgleda obe strane ulice dok vozite, ujedno tražeći idealno mesto za parkiraje. Razdaljina od ivice kolovoza može biti između 0,5 i 1,5 metara, na minimalnoj brzini od 40km/h.

"Park Assist" automatski usmerava vaše vozilo na paralelno parking mesto i usmerava vozilo u tesno parking mesto. Jednostavno ubrzate, promenite brzinu i zakočite, funkcija nužnog kočenja uključena u Park Assist vam u ovome pomaže. Vaše vozilo automatski koči ukoliko naiđe na prepreku iza vozila i nema potrebe da reagujete na zvučna upozorenja koja emituje parking sistem, nužno kočenje sprečava udar kočeći automatski.

U granicama mogućnosti sistema.

U retkim slučajevima postoji mogućnost da cene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cene. Zadržavamo pravo promena u modelima, varijantama opreme, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cenama i greškama prilikom unosa podataka. Prikazana vozila u nekim slučajevima prikazuju dodatnu opremu koju je moguće naručiti uz doplatu i koja nije dostupna za sve varijante modela. Molimo Vas informišite se pre zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj ceni vozila. ¹ Sve navedene cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene maloprodajne cene i uključuju PDV.

Zatvori
Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti
Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim