VW Passat: Automatska kontrola odstojanja ACC

 

U saobraćaju možete da ostanete opušteni ukoliko držite dovoljno odstojanje u odnosu na vozila ispred. Podršku pri tom Vam pruža opciona automatska kontrola odstojanja ACC. ACC meri rastojanje i relativnu brzinu vozila ispred, pri čemu senzor nadzire prostor ispred vozila. Kod vožnje u koloni i zastojima sistem u kombinaciji sa opcionim menjačem sa dvostrukom spojnicom DSG usporava vozilo do zaustavljanja i u zavisnosti od situacije u kratkom roku ponovo pokreće vozilo. Sistem može, u okviru svojih granica, da drži odstojanje u odnosu na vozilo ispred do brzine od 160 km/h.

Ponekad se dogodi nešto nepredviđeno, tako da je potrebno brzo i snažno kočenje. U takvim slučajevima od pomoći može da bude sistem za nadzor prostora oko vozila koji je sastavni deo paketa opreme, uključujući i funkciju nužnog kočenja u gradskoj vožnji. Ukoliko pri brzinama između 30 i 210 km/h u granicama sistema dođe do prepoznavanja kritične situacije naletanja, sistem Front Assist zvučno i vizuelno upozorava vozača i priprema moguće kočenje. Ukoliko ne dođe do otklanjanja kritične situacije, sistem automatski započinje kočenje koje, u datim okvirima, smanjuje brzinu naletanja. Sistem Front Assist pruža podršku vozaču i za vreme samog kočenja tako što - kada je to potrebno - koristi maksimalnu snagu kočenja.

Funkcija nužnog kočenja u uslovima gradske vožnje (City Emergency Brake) predstavlja proširenje sistema Front Assist i deluje u uslovima kreni-stani saobraćaja tako što pri brzinama od 5 do 30 km/h može da reaguje naglim kočenjem u poslednjem trenutku pre sudara usled naletanja.

 

Još više informacija o sistemu Front Assist možete naći ovde

Zatvori
Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi