Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Prepoznavanje saobraćajnih znaka: Treće oko na putu

16.12.2016

Ima li ovde ograničenja brzine? Verovatno se svaki vozač to zapita ponekad u gradu, putu ili na autoputu. Ako niko od saputnika nije video znak ili ako ne postoje dodatni znaci, to bi moglo da Vas košta na sledećem mestu na kojem se kontroliše brzina vozila. U ovakvim slučajevima sistem Volkswagen prepoznavanje saobraćajnih znaka je neprocenjiv. Sistem pruža informacije u realnom vremenu  o najvažnijim obaveštenjima i ograničenjima u okviru granica sistema.

Sa sistemom prepoznavanja saobraćajnih znaka, vozač ima "pratioca" u vozilu koji neprestano prati put i ne umara se, stalno drži oči otvorene. Sistem kamerom beleži relevantne znake na putnom pravcu i prikazuje ih na ekranu multifunkcionalnog uređaja ili na head-up ekranu. Sistem prepoznaje znake poput, ograničenja brzine, izlaz sa autoputa i druge znake obaveštenja ili upozorenja.

Prepoznavanje saobraćajnih znaka: Treće oko na putu

U cilju postizanja što tačnijih podataka putni računar upređuje podatke iz tri izvora, prepoznavanje saobraćajnih znaka kamerom, informacija sa navigacionog uređaja i trenutnih putnih podataka vozila. U nekim slučajevima kada su saobraćajni znaci oštećeni ili zaprljani, sistem će proračunati verovatnoću za prikaz saobraćajnog znaka što relevantnije i tačnije.

Posebno je zanimljiv detalj integracije sistema sa senzorom za kišu. Kada čišne kapi na vetrobranskom staklu ostavljaju duži trag, znak ograničenja brzine prikazan na ekranu automatski će dobiti sufiks "Po vlažnom".