Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Savršena vidljivost bez linijskih grejača stakla

01.02.2017
Vetrobransko staklo sa provodnim srebrnim slojem
  • Inteligentno vetrobransko staklo sa provodnim srebrnim slojem obezbeđuje potrebnu toplotu zimi
  • Mogućnost naručivanja bežično grejanog vetrobranskog stakla za veliki broj Volkswagen modela

Wolfsburg - Zima je stigla,  brojni vozači automobila moraju se svako jutro suočiti sa istim problemom: zaleđenim vetrobranskim staklom. Strugalica za led ili sprej za odmrzavanje - nijedna varijanta nije savršena. Sa staklom za ugodnu klimu u vozilu Volkswagen nudi pravu alternativu. Ono bežično zagreva vetrobransko staklo i na taj način garantuje dobru vidljivost. Pritom sprečava ponovno zamagljivanje odnosno smrzavanje.

 

Brzo odmrzavanje zahvaljujući staklu za ugodnu klimu u vozilu

Grejano staklo ne predstavlja nikakav novi izum u proizvodnji automobila. Tanke grejne niti integrisane u staklo već su dugo sprečavaju zamagljivanje stakla odnosno obezbeđuju brzo topljenje sloja leda. Međutim, tanke metalne niti vozač može da primeti, posebno u večernjim časovima kod prometa iz suprotnog smera ili kada je sunce nisko pozicionirano.

Volkswagen je sa staklom za ugodnu klimu u vozilu pronašao sjajno rešenje za savršenu vidljivost. Kod bežičnog sistema vrlo tanki, električno provodni srebrni sloj u višeslojnom staklu obezbeđuje potrebnu toplotu. Pri maksimalnoj snazi od 400 do 500 W staklo se zagreva u vrlo kratkom roku i tako pomaže odmrzavanju. Dodatno se u donjem području vetrobranskog stakla nalaze nevidljive grajne niti u funkciji grejanja površine na kojoj se nalaze brisači kako bi se spečilo smrzavanje metlica brisača. Bežično grejano vetrobransko staklo sa reflektovanjem infracrvenih zraka opciono je u ponudi za određene Volkswagen modele.

Inovativno staklo neće vam pomoći samo tokom hladnijeg godišnjeg doba. Leti, tanki srebrni sloj deluje kao pasivna zaštita od toplote. Obzirom da reflektuje čak 60 posto sunčeve toplote, ovo staklo može sniziti temperaturu unutrašnjosti za čak 15 stepeni u odnosu na konvencionalno staklo sa zelenom nijansom. Tako klima-uređaj uspeva znatno brže sniziti temperaturu automobila parkiranog na suncu na ugodnu temperaturu.