Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

VW Touran je prvi put najprodavaniji monovolumen u Evropi

07.02.2017
  • 2016. godine Touran je postao br. 1 u svim klasama monovolumena
  • Automatska vožnja u stani-kreni saobraćaju sa novim ACC-om

 

Omiljeni Evropljanin: Touran u Amsterdamu

Wolfsburg - Volkswagen Touran po prvi put je postao najuspješniji monovolumen Evrope. Kao što je ugledna kompanija za istraživanje tržišta IHS Automotive ustanovila, Touran se završenoj 2016. godini sa preko 112.000 novih registrovanih vozila potvrdio kao najprodavaniji monovolumen u Evropi. Najnovija generacija ovog svestranog vozila sa inovativnim sustavima podrške i infotainment sistemima, prodaje se u više od 40 zemalja širom sveta.

Zahvaljujući fold-flat sistemu preklapanja sedišta (maksimalno sedam mesta za sedenje i zapreminom prtljažnika od 834 l) Touran se smatra jednim od najvarijabilnijih višenamenskih vozila (MPV - Multi Purpose Vehicle) svih klasa.

Volkswagen je nedavno ažurirao jedan od najvažnijih sistema podrške Tourana: ACC (uključujući sistem nadzora okoline Front Assist i City funkciju kočenja u nuždi). Automatska kontrola razdaljine sada pokriva područje brzine od 30 do 210 km/h (ranije: 30 do 160 km/h). U kombinaciji sa automatskim menjačem sa dvostrukom spojnicom (DSG) ovaj raspon ide od 0 do 210 km/h. Sa sistemom ACC i DSG menjačem ovaj monovolumen se u saobraćaju sa čestim zaustavljanjima i kretanjima sada kreće gotovo automatski jer se u okviru granica sistema samostalno usporava do zaustavljanja i ponovno pokreće. U ostale istaknute detalje ovog porodičnig vozila ubrajaju se tehnologije poput 3-zonskog Climatronica (visok kvalitet vazduha zahvaljujući aktivnom bio filteru) i sistem kamere "Car-Net Cam Connect" - ovde "GoPro®" kamera umesto roditelja preuzima nadzor nad zadnijim delom vozila jer se slika dece zabeležena kamerom prenosi na monitor infotainment sistema.