Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Volkswagen je predstavio novi Polo u Berlinu

01.07.2017

→ Novi Polo se ističe jasnim, harizmatičnim dizajnom i nudi još više prostora za putnike i prtljag

→ Šesta generacija dostupna je sa brojnim sistemima podrške i komfornim sistemima

→ Veliki izbor varijanti modela: uskoro i Polo GTI¹ kao Polo Beats

Wolfsburg / Berlin - Stigao je novi Polo! Volkswagen je na svetskoj premijeri u Berlinu predstavio potpuno novo razvijenu generaciju ovog bestselera. Novi Polo nastaviće da ispisuje svoju priču o uspehu sa jasnim, snažnim dizajnom, znatno više prostora, efikasnim motorima i revolucionarnim sistemima podrške.

Dr. Herbert Diess, predsednik uprave marke Volkswagen, objašnjava: "Polo je sveži  model za mlade. On objedinjuje harizmu i snažnu tehniku. Nijedno drugo vozilo ne nudi toliko prostora u odnosu na svoju veličinu. Zato naš Polo i jeste kompaktno vozilo broj 1."

Opciono je ponovo dostupna automatska regulacija udaljenosti "ACC" (koja se sada može aktivirati do brzine od 210 km/h). Novost u modelu Polo predstavljaju podrška pri promeni kolovozne trake "Blind Spot Detection" sa podrškom za izlazak sa parking mesta, delimično automatska funkcija izlaska iz parkirnog mesta "Park Assist" kao i funkcija kočenja pri manevrisanju. Ova zadnja funkcija automatski štiti vozilo od oštećenja nastalih tokom parkiranja. Polo se po želji može otključati i pokrenuti preko sistemaa zaključavanja i pokretanja "Keyless Access", koji takođe predstavlja novitet.

Pored toga u modelu Polo - kao prvom vozilu marke Volkswagen i prvom modelu unutar koncerna - dostupna je nova generacija kombinovanog instrumenta Active Info Display. Funkcionalnost i mogućnost rukovanja digitalnim instrumentima novost su u ovom segmentu. U Polo se takođe ugrađuje najnovija generacija infotainment sistema sa veličinama ekrana koje idu od 6,5" do 8,0" - to su staklo-monolitni uređaji,  poput vrhunskih pametnih telefona, pomoću kojih se stvara visokotehnološki jasan utisak u unutrašnjosti.

Sa do sada više od 14 miliona prodatih vozila -  Polo je jedan od najuspešnijih kompaktnih vozila na svetu. Šesta generacija raspolaže potpuno novim dizajnom eksterijera zbog kojeg će se ovo vozilo, koje je u načelu opremljeno sa četvoro vratia, sada izgledati zrelije i sa izraženijim sportskim karakterom. Istovremeno se novi Polo, u poređenju sa svojim prethodnikom, povećao u pogledu svih dimenzija. Tako nudi više prostora za vozača i ostale putnike kao kapacitet prtljažnika koji je značajno povećan sa 280 na 351 litar.

Volkswagen sa novim modelom Polo predstavlja jedno od najsavremenijih kompaktnih vozila na svetu. To se između ostalog odražava u brojnim sistemima podrške i komfornim sistemima koji su do sada bili rezervisani samo za klasu Golfa i Passata. Uz tri klasične varijante opreme Trendline, Comfortline i Highline, posebna verzija Polo Beats¹ (između ostalog sa sound sistemom snage 300 W) i vrhunski sportski model Polo GTI¹ (sa 147 kW / 200 KS) uneće dodatni dašak svežine. Već i osnovna verzija Polo "Trendline" serijski sadrži LED svetla za dnevnu vožnju sa funkcijama Coming Home i Leaving Home, tempomat (uređaj za kontrolu brzine) i sistem nadzora okoline "Front Assist" sa City funkcijom kočenja u nuždi i sistemom prepoznavanja pešaka.

Novi Polo sada je još šareniji i sa više mogućnosti za individualizaciju nizom novih boja (ukupno 14 boja spoljašnjosti) i 12 modela felni (od 14" do 18", delimično lakirane u kontrastnim bojama), instrument tabla sa dekorativnim elementima i 11 različitih presvlaka sedišta. Dodatne mogućnosti za individualizaciju: LED glavna svetla, LED zadnja svetla, klima-uređaj "Air Care Climatronic" uključujući senzor za sunce i vlagu kao alergijski filter, bežično punjenje za pametni telefon (opciiono sa induktivnom antenskom vezom), "Sport Select" platforma sa amortizerima sa mogućnošću aktivacije i deaktivacije kao i jedan od najvećih panoramskih krovova u klasi.

Uvođenje na većinu evropskih tržišta planirano je već za 2017. godinu. Pri tome će se sukcesivno lansirati i Euro 6 motori. Spektar snaga tokom početka prodaje novog modela Polo ići će od 48 kW / 65 KS¹ do 110 kW/ 150 KS¹. Pored toga na raspolaganju će biti četiri benzinska i dva dizel motora koja su serijski opremljena start-stop sistemom i rekuperacionim modom. Počevši od motora sa snagom od 70 kW¹ svi se motori mogu da se kombinuju sa automatskim menjačem sa dvostrukom spojnicom (DSG).

1) Ovo vozilo još nije u prodaji i zbog toga ne podleže Direktivi 1999/94/EZ.