VW Tiguan 2016: Sigurnost i komfor

 

Na raspolaganju Vam stoje serijski ugrađeni vazdušni jastuci za vozača i suvozača kao i bočni vazdušni jastuci, vazdušni jastuci za glavu i vazdušni jastuk za koleno na strani vozača. Po želji, moguća je ugradnja i bočnih vazdušnih jastuka i vazdušnih jastuka za glavu za putnike u zadnjem delu vozila.

Serijska podrška za ostanak u saobraćajnoj traci "Lane Assist" u okviru granica sistema korektivnim uticajem na upravljanje Vas upozorava kada vozilo preti da nenamerno napusti saobraćajnu traku.

U serijsku opremu modela Tiguan spada i sistem za nadzor prostora ispred vozila "Front Assist" sa prediktivnom zaštitom pešaka. Ukoliko sistem u okviru granica sistema prepozna kritično odstojanje, on će Vam pomoći da skratite zaustavni put.

Inteligentnu meru bezbednosti predstavlja proaktivni sistem za zaštitu putnika (delimično opciono na raspolaganju). U okviru granica sistema moguće je prepoznavanje opasnih situacija i automatsko aktiviranje mera sigurnosti kao što je zatezanje sigurnosnih pojaseva vozača i suvozača.

Na dugim putovanjima tu je sistem za prepoznavanje umora kod vozača koji u okviru granica sistema upozorava na opasnost od premora. Počev od 50 km/h analiziraju se faktori, koji su zanovani na algoritmu, kao što su ponašanje u upravljanju vozilom i upotreba pedala, ali i doba dana i trajanje vožnje. Ukoliko sistem ustanovi odstupanje u ponašanju u vožnji, on zvučnim i optičkim signalom upozorava na mogući premor i simbol preporučuje kratak odmor.

 

Zatvori
Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi