VW Golf GTD: Senzor slepog ugla

 

Ako Vam se približava vozilo odstraga i ne vidi se u vašim bočnim ili centralnom retrovizoru, nalazi se u slepom uglu. Pre promene trake, pogled preko ramena pomaže - međutim sada i opcioni senzor slepog ugla radi to isto. Na brzini od 15 km/h senzor će upozoriti svetlosnim LED znakom u kućištu spoljnog retrovizora vašeg Golf-a. Ako ipak uključite pokazivač pravca sistem će pojačati intenzitet svetlosnog obaveštenja kako bi vam skrenuo pažnju na vozilo u slepom uglu.

 

U kombinaciji sa sistemom za kolovozne trake, senzor slepog ugla može da izvrši blagu korekciju upravljačem u granicama svojih mogućnosti pre nego što promenite traku.

 

Upozorenje na saobraćaj iza vozila u slučaju kada napuštate parking prostor će u granicama mogućnosti sistema preko senzora u zadnjem odbojniku pratiti saobraćaj iza vozila i obavestiti Vas o prolasku pešaka ili biciklista zvučnim signalom i prikazom na ekranu Infotainment sistema. Ukoliko ne primetite upozorenja sistem će sprečiti eventualni udes aktivaciom kočionog sistema. 

Zatvori
Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi