Punjenje. Možete puniti električna vozila kod kuće, koristeći bilo koju običnu kućnu utičnicu** ili preko zidne priključne kutije. Kada ste napolju, možete koristiti javnu stanicu za punjenje naizmeničnom strujom ili stanice za punjenje jednosmernom strujom za ultra brzo punjenje.

Utičnica.

Stanica za punjenje u vašem sopstvenom domu: ponovo sa lakoćom napunite svoja električna vozila koristeći obične električne utičnice koje su funkcionalne. 

Wallbox. (Zidna priključna kutija)

Utičnica visoke performanse u vašem domu: zidna priključna kutija skraćuje vreme punjenja vašeg vozila.

Stanica za punjenje naizmeničnom strujom.

Postoje javne opcije za ponovno punjenje vašeg auta kada ste van kuće. Napunite svoj auto izuzetno brzo koristeći svoj sopstveni napojni kabl na posebnim stanicama za punjenje naizmeničnom strujom.

Stanica za punjenje jednosmernom strujom.

Napunite svoj automobil naizmeničnom sturjom na tzv. CCS stanicama za punjenje (skraćenica za ,,kombinovani sistem punjenja" (Combined Charging System, CCS)). Pošto se postižu veće nominalne vrednosti struje sa jednosmernom strujom, baterija se tu značajno brže puni.

Ovde prikazana vozila se mogu razlikovati u određenim detaljima od dometa koji se u ovom momentu može nabaviti u Nemačkoj. Neke slike prikazuju opcionu opremu koja se dodatno plaća.

*Navedene vrednosti se dobijaju korišćenjem procedura merenja koje se zahtevaju na osnovu zakona. Ova informacija se ne odnosi ne neko određeno individualno vozilo i ne predstavlja deo ponude. Ona samo predstavlja osnov za poređenje različitih vrsta vozila. Potrošnja goriva/potrošnja energije i CO2 emisije vozila ne zavise samo od ekonomičnosti upotrebe goriva od strane vozila/sadržaja energije u bateriji, već na njih takođe ima uticaja i ponašanje vozača i drugi faktori koji nisu tehnički (npr. uslovi životne sredine).

Naša vozila su opremljena letnjim gumama kao standardom. Od 4. decembra 2010. godine od vas se traži na osnovu zakona Savezne Republike Nemačke da opremite svoje vozilo M+S gumama ili gumama za svaku vrstu vremena u zimskim uslovima vožnje na putu sa crnim ledom, smetovima, lapavicom ili zamrznutim delovima puta. Za dodatne informacije, molimo vas da kontaktirate svoje dilerstvo Volkswagena.
Dodatna oprema i pribor (delovi koji se dodaju, gume, itd. ) mogu uticati na relevantne parametre vozila, kao što su težina, otpr kotrljanju i aerodinamiku i oni, pored vremenskih uslova i uslova saobraćaja, mogu takođe uticati na potrošnju i performansu vožnje. Informacija u vezi sa potrošnjom goriva i emisijama CO2 zavisi od odabranog formata gume i opcionih dodataka kada su naznačeni dometi.

Informacije u skladu sa Direktivom 1999/94/EZ sa izmenama: dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim CO2 emisijama novih automobila mogu se naći u ,,Vodiču o ekonomičnosti goriva, CO2 emisijama i potrošnji energije svih novih modela putničkih automobila" (Guide on the fuel economy, CO2 emissions and power consumption of all new passenger car models) koji se besplatno može naći na svim prodajnim mestim i dobiti od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Strasse 1, D-73760 Ostfildern, Germany (Nemačka) ili na www.dat.de.

Klase efikasnosti daju procenu vozila na osnovu emisija CO2, uzimajući u obzir taru vozila. Vozila koja odgovaraju proseku dobijaju rejting D. A+, A, B ili C rejtinzi se daju vozilima koja su bolja nego današnji prosek. Vozila koja su ispod proseka su klasifikovana kao E, F ili G.


** Pod uslovom da ovaj energetski sistem poseduje zaštitnu strujnu sklopku

Zatvori
Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

e-Servisi