Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Potpuna elektrifikacija!

Malgorzata Ross u Berlinu.


Električna mobilnost korisna joj je posebno kada svakodnevno više puta vozi kraće deonice. Malgorzata, koja živi u berlinskoj gradskoj četvrti Treptow, svaki dan prolazi uzduž i popreko ulicama Berlina. Kada vozi e-up!, čak joj ni kupovina potrepština za porodicu ne predstavlja nikakav problem - prtljažnik je vrlo prostran, kaže ona. A njena mala trkalica ionako je ekološki osvešćena.

Već ste u pokretu, a mislite da stojite.

Malgorzata Ross prvi je put vozila e-up! 2014. godine. To je doživljaj koji će pamtiti dugo  - a i njenoj deci je i dan danas zabavan. Sa zaraznim smehom priča da nakon pokretanja vozila uopšte nije primetila da motor već neko vreme radi. A razlog je to što je tako tih.

"Naša deca pričaju svojim prijateljima da naš automobil vozi vrlo tiho i ekološki osvešteno. I oni smatraju da je to cool."

Električnim automobilom kroz Berlin.

Malgorzata već od kraja 2014. vozi mali, fleksibilni e-up! uzduž i popreko ulicama Berlina. Ovaj električni automobil, smatra ona, idealan je za velegrad. Posebno kada svaki dan morate da vozite brojne, kraće deonice. Bez obzira na to je li reč o vožnji dece do škole ili odlasku na radno mesto. A e-up! se vozi čak i nakon posla.

"Zabava se nastavlja i popodne: škola jedrenja i časovi klavira. e-up! je genijalan automobil za grad - i vrhunski taksi za decu."

Puni se kod kuće i odmah kreće dalje.

"Ova voditeljka projekata i njen suprug neko su se vreme poigravali sa idejom o kupovini manjeg automobila za gradsku vožnju. Ali to je morao da bude automobil koji je idealan za kraće deonice. Nakon probne vožnje Malgorzata se u tren oka odlučila za e-up!. A odluku da to na kraju to bude električna varijanta doneo je njen suprug Matthias: kao direktor preduzeća koje proizvodi baterije za velike, održive strujne mreže širom sveta bio je znatiželjan i želeo iz prve ruke da doživi takav način transporta. "Želeo je da vidi šta električna mobilnost može da ponudi" - kaže ona o svom suprugu. A može ponuditi zaista puno toga: tako je porodica Ross saznala da baterija ugrađena u njihov e-up! ima dovoljno energije i snage za njihov svakodnevni porodični raspored. I to je najvažniji preduslov za kupovinu električnog automobila. A kako bi ga napunila, Malgorzata ga kod kuće jednostavno priključuje na utičnicu u svojoj garaži - i to je to! "

"On je agilan i kompaktan, a njegov je prtljažnik puno veći nego što se na prvi pogled čini."

Optimalan za celu porodicu. I za Berlin.

Ova porodica se u međuvremenu toliko navikla na svoj električni automobil i ne samo da ga ceni, već ga i voli. Malgorzatu uvek iznova veseli činjenica što prtljažnik njenog električnog automobila nudi toliko prostora. I to toliko prostora da u njemu bez poteškoća može da preveze veliku nedeljnu nabavku, uključujući i sanduke sa flašama. A e-up! je svoje dodatne obožavatelje pronašao u nenoj deci. Ona svojim prijateljima ponosno priča o tome koliko tiho i ekološki osvešteno vozi njihov električni automobil. I smatraju da je to vrlo cool. Tako se ekološka osvešćenost roditelja već odavno prenela i uticala na njihovu decu. A to je lep kompliment koji je e-up! itekako zaslužio.

Ovo bi moglo da vas zanima:

e-up!: Stromverbrauch, kWh/100 km: 11,7 (kombiniert); CO₂-Emission kombiniert, g/km: 0; Effizienzklasse: A+2